Om oss - Stomberg.se

Om oss

Vår moderna historia startar år 2014 då vi slog upp dörrarna till Stombergs Racing – en av Sveriges största motocross- och endurobutiker. Lokalen är ganska unik med tanke på att det är en före detta ladugård (för cirka 300 mjölkkor !) som renoverats.

Vi har fyllt vår butiksyta på strax över 1000 m² med över 100 st motocross- och enduromotorcyklar samt reservdelar och tillbehör för detsamma. Bara ett besök hos oss är en upplevelse för de som delar vårt intresse.

Vi säljer nya motocross- och enduromotorcyklar från KTM, Kawasaki och Beta. När det gäller begagnade motorcyklar jobbar vi med alla märken, bland annat Husqvarna, GasGas, Yamaha, Honda, Suzuki, Sherco. Vi har en auktoriserad verkstad för KTM, Kawasaki och Beta men tar givetvis emot även andra märken. I verkstaden utförs allt från renovering av motorer till fjädringsombyggnad.

Vi har en välsorterad tillbehörsbutik och ett välfyllt lager med reservdelar, både original- och eftermarknadsdelar. Tanken är att du som kör motocross och/eller enduro skall kunna vända dig till oss oavsett om det gäller köp av hoj, renovering av befintlig hoj eller tillbehör.

Vi är är en etablerad partner när det gäller postorder. Idag kan du handla hos oss även på längre avstånd då vi distribuerar både tillbehör och motorcyklar i hela Sverige dagligen.

Vårt koncept är att vi ska leverera en helhetsupplevelse där du som kund står i fokus.
Varmt välkommen att pröva oss!


Historia

Stombergs CM AB grundades 2006. Företaget ägs och drevs från början av far Owe Stomberg och son Eddie Stomberg tillsammans med personal. Under 2014 började även Eddies bror James Stomberg att jobba i företaget. Owe Stomberg har en stor erfarenhet av företagande och projektledning i kombination med ett livslångt intresse för motorsport. Eddie Stomberg började köra cross redan vid 3 års ålder och kom senare att köra på elitnivå. Med en elitkarriär i ryggen fokuserades från början verksamheten på att förse kunden med rätt hoj genom både kunskap, service och tillgänglighet. Detta skedde till en början från en mindre garagelokal. I takt med att verksamheten växte kom denna målsättning snart även att omfatta detsamma vad gäller förarutrustning, hojtillbehör, reservdelar och verkstadservice. Garagelokalen byttes ganska snart ut och år 2014 flyttades företaget till helt nya unika lokaler. Unika lokaler på grund av sin historik och sitt unika läge. På landsbygden mellan Skövde och Tibro i Västergötland fanns en stor gammal ladugårdsbyggnad för mjölkkor. Ladugården renoverades och byggdes om till att passa en annan form av kreatur, nämligen motordrivet. Här opererar företaget ännu idag.

Under hösten 2017 drabbades Stombergs CM AB av en tragedi då Eddie Stomberg i alldeles för tidig ålder gick bort. Företaget drivs vidare i Eddies anda av Owe Stomberg och James Stomberg tillsammans med personal.

Foto av personal från nya butikens öppnande 2014 med Eddie Stomberg i mitten